Laurent-Perrier Brut

Beoordeel deze wijn
Waardeer deze wijn: 12345    of plaats een reactie
Waardering: 0

Laurent-Perrier

Frankrijk


Brut is te koop bij:

Beschrijving van Brut

Waar een champagne-etiket met jaaraanduiding meestal een en ander zegt over het vermelde oogstjaar, zegt een Brut zonder jaartal veelal alles over de stijl van dat betreffende wijnhuis. Zoals dat ook het geval is met deze Brut die met zijn prachtige fraîcheur, elegantie en balans de ideale Champagne is om kennis te maken én vertrouwd te raken met Laurent-Perrier.

De chardonnay-druif domineert met 45% in deze wijn met een aandeel dat bijna twee keer hoger is dan gebruikelijk voor een Brut Champagne. Pinot noit en pinot meunier zorgen voor aanvulling in de repectievelijke verhouding 40% tegen 15%. De Brut van Laurent-Perrier is een assemblage van meer dan 55 wijnen die onder ideale omstandigheden drie jaar rijpen. Dankzij het evenwicht tussen de natuurlijke frisheid en suikers in de wijn hoeft slechts beperkt gedoseerd te worden: ongeveer 12 gram per liter.

De wijn is licht goud gekleurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris en complex met tonen van wit fruit en citrusvruchten . De Brut L-P is door zijn elegante stijl de perfecte aperitiefwijn. Hoewel zijn opmerkelijke balans, frisheid en verfijning hem ook perfect maken als begeleider van vis, wit vlees en gevogelte.Wijnhuis Laurent-Perrier

Laurent Perrier is opgericht in 1812 door Alphonse Pierlot die zich in Tours-sur-Marne verstigden om zijn eigen Champagne te maken. In 1881 laat hij zijn wijnhuis na aan zijn keldermeester Eugène Laurent. Hij was een wijnbouwer van de derde generatie en neemt de leiding over samen met zijn vrouw Mathilde-Emilie Perrier. In 1887 overlijd Eugène Laurent en neemt zijn vrouw de leiding van het bedrijf over. Zij voegt haar meisjenaam toe aan die van haar echtgenoot en creëert zo het merk Veuve Laurent-Perrier & Cie. Onder haar leiding produceert het wijnhuis in 1914 50.000 kisten Champagne. Na de eerste wereldoorlog is het wijnhuis erg verzwakt en besluit Mathilde om Alexander Fletcher Keith Mackenzie aan te nemen. Hij introduceert Laurent-Perrier in Groot-Brittannië en dit wordt een enorm succes. Eugénie Hortense Laurent is de erfgenamen van Laurent-Perrier nadat Mathilde in 1925 overlijd. Maar het is een moeilijke periode en Eugénie staat het huis af aan Marie-Louise Lanson de Nonancourt. Marie-Louise Lanson de Nonancourt, de zus van Victor en Henri Lanson, probeert in een economisch moeilijke periode haar toekomst en die van haar drie zoons veilig te stellen en investeert als haar spaargeld in Laurent-Perrier. Het wijnhuis is dan bijna failliet en heeft nog maar een paar duizend kisten Champagne op voorraad. Haar zoons vechten in WOII tegen de Nazi's en Maurice de Nonancourt, de zoon van Marie-Louise, die na de oorlog het wijnhuis in handen kreeg, werd gevangen genomen en sterft in een concentratiekamp. Bernard de Nonancourt volgt na de oorlog een opleiding om Laurent-Perrier over te kunnen nemen en krijgt in 1949 de leiding over het wijnhuis. In 1992 opent Laurent-Perrier zijn tweede distributiemaatschappij in Zwitserland. In 1997 wordt Yves Dumont directievoorzitter en in 1998 openen ze een distributiecentrum in Amerika en het jaar daarop in 1999 één in België. Laurent-Perrier wordt vandaag de dag beschouwd als één van de beste Champagnehuizen in de wereld.

Meer over Laurent-Perrier

Laurent-Perrier Brut


» Plaats een reactie op Laurent-Perrier Brut
12345

LET OP: Het is niet toegestaan voor o.a. wijnhandelaren/wijnprofessionals om b.v. verkooppunten via reacties te onder de aandacht te brengen. Dit soort reacties kunnen worden verwijderd.
Heeft u deze wijn in uw assortiment? Geef dit dan aan via uw (gratis) Wine Professional account!
Verstuur uw reactie

Gratis nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter voor onze gratis nieuwsbrief
Inschrijven

Premium Partners

Winebizz

Raadhuisstraat 60
4701 PV Roosendaal
0165 - 708 077

Meer Genieten

Dorpsstraat 35
2841 BG MOORDRECHT
0182 - 376 055

Erik's Delicatessen

Beukenplein 16 a
1091 KH Amsterdam
020 - 694 30 77

Grand-Vin fine quality world wines

Molenbeekstraat 57
4703 BG Roosendaal
06 - 547 359 58

Grapeful BV

Beethovenlaan 38
2215 SH Voorhout
020 - 893 29 89
Ook Premium Partner worden?

Overige partners

ADCWIJNEN (Amsterdam)

Telefoon: 020 - 301 84 01

Wijnhuis Soons (Domburg)

Telefoon: 0118 - 216 877

Rozee Wijnhandel (Cadzand)

Telefoon: 0117 - 392 308

Mark van Duijn Wijnen (Den Haag)

Telefoon: 06 - 129 894 06

Schouten wijn & gedistilleerd import b.v. (Den Haag)

Telefoon: 070 - 345 42 02
Wijnoverzicht is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Hier vindt u hier het meest complete overzicht van wijnen in Nederland, zowel uit de supermarkt als wijn speciaalzaak.

Zoek op Wijnoverzicht.nl door 89.889 wijnen


Zoek uw wijn, wijnhuis, wijnland, wijngebied of uw favoriete wijnhandelTip: om een wijnhandelaar te zoeken tik je een plaats of naam in

Wijn professional? Maak gratis een account aan en koppel uw winkel aan onze wijnen